Geniaal bij verstek

Het toneelstuk telt 80 pagina’s en heeft evenals Vuur in een vaas een dubbele omslag. Ook hier is alleen het drukwerk machinaal gedaan, de rest is handwerk.

Daisy Karthaus maakte de linosnede voor het omslag. 

De tekst is verdeeld is zeven scènes en de speelduur van het stuk is waarschijnlijk een uur en een kwartier.

De dialogen zijn scherp en raak en af en toe licht adsurdistisch. De vrouwelijke hoofdpersonages spreken hun frustraties zonder gène uit en zijn het zat zich aan de conventies te houden die hun levens eerder beheersten. Vastberaden, de ene keer vrolijk, de andere keer vol venijn, gaan ze het verleden te lijf. 

Tekst voor achterflap

Ludo was ooit een bekende toneelregisseur. Nu verblijft hij in een verzorgingstehuis. Hij is dement. Zijn vrouw en een vroegere geliefde bezoeken hem bijna dagelijks. Uit de gesprekken die zij voeren, blijkt dat Ludo nogal wat ravage aanrichtte in de levens om hem heen. Ingrid en Sophie willen dat hij dat beseft. Maar Ludo herinnert zich niets en ondanks het feit dat hij aanvoelt dat er iets mis is, brengt hij zonder schuldgevoel en goedgehumeurd zijn dagen door. Dat veroorzaakt de nodige frustratie, maar de liefde die de beide vrouwen voor hem voelen, blijft onverminderd krachtig.

Dit theaterstuk is een duik in de menselijke psyche en laat zien dat de liefde de mensen verleidt tot wonderlijke capriolen.