Eind februari zagen twee kleine boeken het licht: Geniaal bij verstek, een toneelstuk, en Vuur in een vaas, een dichtbundel. Allebei verschenen ze bij Uitgeverij Antaeus. Uitgeverij Antaeus? Ja, dat is de naam die wij, mijn partner Daisy en ik, de kleine privé uitgeverij die wij vorige maand oprichtten, hebben gegeven. Theaterteksten en dichtbundels als Vuur in een vaas vinden niet gauw een uitgever. Maar wat weinig commerciële waarde heeft, is niet betekenisloos. Teksten kunnen wel degelijk de moeite waard zijn ook als ze niet voor een groot publiek geschreven zijn. Daarom riepen wij een kleine uitgeverij in het leven. 

Antaeus, in het Grieks Antaios, was zowel bij de Grieken, als Romein en Berbers een mythologische held. Zolang hij er in slaagde met zijn moeder Gaia, de Aarde, in fysiek contact te blijven, was hij onverslaanbaar. Hij komt ook voor in De goddelijke komedie (La divina commedia) waar hij Dante en Vergilius een dienst verleent.  

De oplage van de twee boeken is bescheiden: 40 exemplaren. Wie een exemplaar wil bestellen, kan een e-mail versturen naar het e-mailadres: jasper.mikkers@ziggo.nl. Geniaal bij verstek kost 8 euro, Vuur in een vaas 12 euro. De prijs is exclusief verzendkosten.