Els van Gorp was jarenlang presentatrice voor Omroep Tilburg. Voor vele Tilburgers was ze de personificatie van de omroep. Ik was een tijd lang vaste gast in haar programma CulTuur. Els was snel van begrip, kritisch naar zichzelf en geduldig voor anderen. Nooit zat ze ermee dat een opname overgedaan moest worden. Ze bezat humor, had altijd een goed humeur. Haar manier van presenteren gaf de gasten aan tafel vertrouwen. Ze heeft vrijwel de hele stad Tilburg aan het kijkend en luisterend publiek laten zien, overal dook ze op met de microfoon in haar hand. De eerste zin die ze op een nieuwe locatie uitsprak, luidde dikwijls: ‘We zijn (nu) hier…’

Els overleed op 25 april 2015, tijdens een operatie

http://i.ytimg.com/vi/R7LB6fN_Sy4/maxresdefault.jpg

 

WE ZIJN NU HIER

‘We zijn nu hier…’ met microfoon
liep je gebouw in en weer uit
en met je mooie stemgeluid
gaf je wat mooi was eerbetoon

je had een groot hart voor Cultuur
gaf Omroep Tilburg een gezicht
sterk stond je altijd in het licht
inzetbaar tot het nachtelijk uur

geestig, een tikkeltje rebels
was je, maar even goed bescheiden
We zijn hier, we gaan kaas aansnijden
de wijn staat klaar, waar ben je, Els