* Tien dichters schreven op mijn verzoek een nieuwjaarsgedicht! Te weten Pieter Bon, Hans d’Olivat, Gerry van der Linden, Esther Porcelijn, Cees van Raak, F. Starik, Jace van de Ven, Victor Vroomkoning, Carina van der Walt en ikzelf.  Hun voordrachten werden verfilmd door studenten van de Tilburgse Academy for Creative Industries, waarvoor dank aan Pieter Bon.
De filmpjes zijn een week voor en een week na 1 januari 2015 op tal van plaatsen te zien in Tilburg, waaronder het Archief, Poppodium 013, Bibliotheek Midden Brabant, horeca-gelegenheden, winkels en het scherm Between you and me. Vandaag zullen ze ook geplaatst worden op YouTube.
Na elk filmpje komt een letter in beeld. Samen vormen die letters een TIENletterwoord. De eerste tien mensen die het woord raden winnen daarmee een fles heerlijke Merlot, waarop een van de gedichten is afgedrukt. Dat gedicht is gesigneerd door de dichter die het schreef. Een must have voor de echte romanticus!

Inmiddels heeft de eerste winnares zich al bekendgemaakt! De inzendingen moeten gemaild worden naar mijn e-mailadres: jaspermikkers@home.nl.

Naast de filmpjes zijn de gedichten ook als ansichtkaarten per setje te koop bij de boekhandels LIVIUS en Gianotten in Tilburg, voor niet meer dan zes euro. Het ontwerp van de kaarten is gedaan door Amber Dijs, die zich daarbij liet inspireren door de gedichten als ook door dia’s die haar opa maakte.