Betrapt werd het kanaal

oeverloos verzoop het eendenkuikens

maakte ze van kant met staal

ik zal, zei het, niet riposteren

geef me een doodschop of karateklap

maar als ik toch mag adviseren

ik verdien het meest een eendentrap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De beschoeiing van het Wilhelminakanaal bestaat op bepaalde plaatsen uit stalen platen, dezelfde platen die ook bij grote bouwputten gebruikt worden. Dieren die op het water leven of het kanaal willen oversteken, zien zich daar voor onoverkomelijke problemen geplaatst. Ze kunnen deze barrière als ze niet kunnen vliegen, niet nemen. Ze verdrinken. Dat geldt voor kuikens van watervogels en reeën.

Op 18 april dit jaar werden zes eendentrappen in gebruik genomen. Ze werden door nachtburgemeester Gert Brunink “geopend”. Ze zijn ontworpen door buro plot en gemaakt door La Poubelle  i.s.m. Gerard van de Camp metaalbewerking. Een week na de installatie zijn er, door een inwoner van Tilburg die anoniem wil blijven, maar liefst vijf eendentrappen bijbesteld! Deze Tilburger heeft geld bij elkaar gebracht voor de aanplant van extra bomen en struiken in bebouwd gebied. Het initiatief voor de eendentrappen wilde  hij ook heel graag steunen.

Zie voor verdere informatie www.buroplot.eu.