Literair festival TiLT gaat kunst veilen. De komende drie weken kunnen particulieren en bedrijven bieden op vier unieke werken, die op een heel bijzondere manier tot stand zullen komen. Op zaterdag 15 maart, tijdens TiLT – Feest voor wie Leest in Poppodium 013, maken de Tilburgse stadsdichter Jasper Mikkers, saxofoongrootheid Paul van Kemenade, filmer Marius Bruijn en art painter Rob van Trier en live art performer Levi van Huygevoort vier Gesamtkunstwerken, waarbij ze elkaar vanuit hun eigen discipline inspireren. Hun optreden op TiLT wordt bekostigd uit de opbrengst van de veiling. De uitslag wordt tijdens de TiLT-avond bekendgemaakt.

Foto: The Jasperience! Bied NU via info@tilt.nu op 1 van de 4 gezamenlijke werken die 5 kunstenaars op zaterdag 15 maart tijdens TiLT - hét boekenbal voor lezers gaan maken: dichter Jasper Mikkers, saxofonist Paul van Kemenade, art painter Rob van Trier, live art performer Levi van Huygevoort en filmer/theatermaker Marius Bruijn. Unieke kunst, unieke kans! Minimaal 400 euro per kunstwerk.

Van 13 t/m 16 maart, in de komende Boekenweek, gaat Tilburg op TiLT. Het vierdaagse literaire festival biedt, naast optredens van landelijke topauteurs en talent uit de regio, ook veel verrassende literaire crossovers. Zo is er een openingsact met film, muziek, hiphop en bladblazers, zetten Rockacademie-studenten gedichten op muziek en brengt auteur Joris van Casteren in woord, beeld en geluid een Marsreis tot leven.

Kunstwerken

De vier gezamenlijke kunstwerken zijn de overtreffende trap van crossover. De werken worden live gemaakt, in een van de zalen van 013. Het gaat om twee voorstellingen van een half uur, met twee kunstwerken per voorstelling. De makers hebben elk op hun eigen gebied hun sporen ruimschoots verdiend. Jasper Mikkers (ook bekend als Tymen Trolsky) is een veelgeprezen dichter, Boy Edgarprijswinnaar  Paul van Kemenade is wereldvermaard jazzmuzikant, het werk van Rob van Trier (olieverf op doek) en Levi van Huygevoort (houtskool op zwaar papier) hangt aan de muren van de groten der aarde en Marius Bruijn is theaterman en filmer pur sang: zijn video van het gehele optreden, inclusief muziek, poëzie en beeldende kunst, wordt wezenlijk onderdeel van het gehele kunstwerk.

Veiling

De werken zijn vanaf donderdag 20 februari te koop. Belangstellenden kunnen hun bod kenbaar maken via deze Facebook pagina. Ieder afzonderlijk doek moet minimaal € 400 opleveren. TiLT maakt elk betrouwbaar bod via Facebook en Twitter openbaar. Op zaterdag 15 maart, tijdens de TiLT-avond in 013, wordt per kunstwerk bekendgemaakt wat het winnende bod is.


TiLT – Feest voor wie Leest
Zaterdag 15 maart 2014, 20.00 uur
€ 19.50
Info & tickets:
www.tilt.nu.