Jasper Mikkers

Jasper Mikkers is een bekende dichter en schrijver. Met een ongekende snelheid veroverde hij een plek in de literatuur. Zesentwintig jaar oud had hij al zes boeken uitgegeven bij de befaamdste Nederlandse uitgeverij: Uitgeverij De Bezige Bij. Inmiddels heeft hij meer dan 20 boektitels op zijn naam staan: romans, dichtbundels, korte verhalen, reisliteratuur.

Jasper Mikkers werd in 1948 geboren in Oerle, gemeente Veldhoven.

Hij deed het gymnasium, studeerde enkele jaren rechten en Nederlands. Onder het Slavisch klinkende pseudoniem Tymen Trolsky liet hij halverwege de jaren zeventig twee romans en vier dichtbundels verschij­nen. Een interview in NRC Handelsblad in 1976 maakte een einde aan deze meest geruchtmakende mystificatie uit de Nederlandse literatuur.

Na zijn studie Nederlands was hij werkzaam als leraar Nederlands. Met enige regelmaat ondernam hij reizen, onder andere door Indonesië, Zuid-Amerika, Australië en Afrika.

In literaire tijdschriften verscheen ook poëzie onder het pseudoniem Artur Raven.

Van 1998 tot 2005 was hij redacteur van het cultuurhistorische tv-programma De Wandeling van Omroep Brabant. In 2013 is hij benoemd tot stadsdichter van Tilburg. Voor Omroep Tilburg maakt hij regelmatig poëziefilms en figureert in cultuurprogramma’s.

Vanaf begin jaren negentig werkt Jasper Mikkers een cyclus van romans, novellen en korte verhalen, getiteld Het Wolfsbit. Vier delen zijn verschenen.

Levi van Huygevoort

>Het jonge Tilburgse schildergenie Levi van Huygevoort (27) heeft sinds 2007 al ruim 120 energieke live kunst performances op zijn naam staan met een verscheidenheid aan speellocaties, waaronder museum De Pont (Tilburg), het Bonnefantenmuseum (Maastricht), meerdere uitverkochte shows tijdens het landelijke Stukafest (in diverse steden zoals Utrecht, Delft, Maastricht), 8Bahn Area festival (Ede-Wageningen) en Theater de NWE Vorst (Tilburg). Verder speelde hij ook diverse shows in België (Brussel), Frankrijk (Mimizan), Engeland (Londen) en Duitsland (St. Ingbert, Hanau en meest recentelijk Berlijn). Hiernaast exposeerde hij sinds 2006 al 24 maal zijn uiteenlopende, autonome kunstwerken, waaronder 9 solo exposities, op diverse locaties in Tilburg, Den Bosch, Maastricht en Utrecht.
http://www.levivanhuygevoort.com

Rob van Trier

Rob van Trier is in 1957 in Tilburg geboren. Al in zijn kinderjaren wist hij dat hij wilde schilderen. In zijn herinnering was hij 10 jaar, toen zijn vader hem met 10 gulden en de opdracht om daarvan scheermesjes te kopen, naar de winkel stuurde…..
In de etalage bevonden zich allerlei dingen die een kind zouden kunnen interesseren. Maar Rob van Trier zag dat niet; hij zag alleen verfdozen met verftubes die exact 10 gulden kostten. De jongen kon de verleiding niet weerstaan; het geld van zijn vader gaf hij uit aan zijn verf.

Rob van Trier schildert, omdat hij schilderen moet. Hij beheerst de kunst om waar te nemen wat voor anderen verborgen blijft. Zijn schilderkunst is opgebouwd met verf-in-verf, kleur-in-kleur, en zwierige lijnen, waaraan de kijker al gauw verslaafd raakt. Van Trier schildert buiten en gaat ’s zomers graag naast de schildersezel plat op de aardbodem liggen om tijdens het schilderproces één te zijn met de natuur. Zijn werk straalt onvergelijkbare levenslust en schildersplezier uit. Een lust –en must- voor de kunstliefhebber.

De werken van van Trier worden wereldwijd verkocht; vijf van zijn schilderijen bevonden zich op 11 september 2001 in het World Trade Center in New York. In privé verzamelingen hangen zijn werken in dezelfde ruimte als de schilderijen van wereldberoemde schilders. Kopers van de schilderijen van van Trier zijn onder andere Armani, Ferrari, diverse banken, Rotaryclubs en kunstkenners.

Paul van Kemenade

Paul van Kemenade werd geboren in Rotterdam op 17 mei 1957. Hij is saxfononist en bandleider van het Paul van Kemenade Quintet. Paul van Kemenade is een internationaal vermaarde altsaxofonist. Hij wordt “the hardest working jazzmusician in showbusiness” genoemd worden. Nationaal en internationaal timmert hij onverdroten aan de weg met bands als het Paul van Kemenade Quintet, Trio Aki Takase-Paul van Kemenade-Han Bennink, Fugara, Ray Anderson-Han Bennink-Ernst Glerum-Paul van Kemenade, Three Horns and a Bass en duo Stevko Busch-Paul van Kemenade. Daarnaast heeft hij projecten op stapel staan met Afrikanen: Soul ‘Afrique (waarmee hij in mei & juni 2014 door Zuid Afrika en Nederland toert), met het polifonische renaissance koor Capelle Pratensis en met internationale topmusici als Omar Ka, Abu Sjiga, Serigne Gueye, Dinesh Mishra, Jorge Pardo & Rhani Krija. Verder leidt hij de jazzworkshop, organiseert hij het jaarlijkse festival Stranger Than Paranoia en geeft hij een reeks concerten in Paradox onder de noemer ‘Van Kemenade invites …’ Dit lijstje is nog lang niet compleet. Duidelijk is dat deze rasmuzikant niet stil zit.Hij werd ook meermaals bekroond voor zijn werk. In 1984 won hij de podiumprijs van de Stichting Jazz In Nederland en in 2000 ontving hij de Boy Edgar Prijs. Zijn cd Close enough werd het Amerikaanse muziektijdschrift Downbeat gerekend tot een van de beste cd’s uit 2011 en kreeg vijf sterren.

 

Marius Bruijn

Marius Bruijn (1981) is theater- en filmmaker uit Haarlem. Al jaren maakt hij eigen theatervoorstellingen die sterk beeldend en fantasierijk zijn. Samen met de Tilburgse Esther Porcelijn maakte hij voor theaterfestival de Parade de voorstelling Overloop.Ook werkte hij met Esther aan twee korte poëziefilms Argwaan en Twee Ton Afscheid.