In 2013 verfilmden Pierre Timmermans en ik 27 gedichten. De films werden gemaakt in opdracht van Omroep Tilburg en steeds een week lang op de lokale zender uitgezonden. Pierre hanteerde de camera en nam ook het grootste deel van de regie op zich. In een latere fase deden we de regie samen. Ook bepaalden we in overleg op welke lokatie een te verfilmen gedicht werd opgenomen.  De verste lokatie was Liempde, bij Boxtel. Liempde is het Meijerijse dorp waar ik als kind opgroeide, van 1952 tot 1961. We filmden daar op het landgoed Velder van de familie Van Boeckel van Rumpt. (Het verhaal ‘Een fluwelen oogopslag’ uit De kleine jongen en de rivier (De Bezige Bij 1990) is deels gelokaliseerd op en in de buurt van dit landgoed.)

Pierre Timmermans koos de muziek voor het intro en voor de films. Meestal was dat goed in het gehoor liggende jazz, van o.a Miles Davis. Voor verfilming koos ik poëzie die in bundels gepubliceerd is, maar ook ongepubliceerde gedichten.

In het huis van Pierre is op de eerste verdieping een piepkleine studio. Net genoeg ruimte voor twee stoelen. Pierre heeft daar honderden uren zitten monteren. Af en toe hield ik hem gezelschap en zochten we samen naar beeldmateriaal voor bij de gedichten. Door een spleet in het dakraam drong een beetje daglicht naar binnen. Gevloekt is er ook, als het geselecteerde beeldmateriaal onbruikbaar bleek, of de apparatuur het begaf, of de apparatuur geheimzinnige nukken vertoonde.

Zevenentwintig films. De meeste zijn te vinden op Youtube. Zie daar onder Omroep Tilburg.