Stichting Volzin liet op 20 mei 2013 het volgende persbericht uitgaan

PERSBERICHT

Feestmiddag voor Jasper Mikkers (65) in Paradox

Burgemeester Noordanus reikt Gouden Legpenning uit

De Tilburgse dichter en schrijver Jasper Mikkers wordt 65 jaar. Dat wordt op zondagmiddag 2 juni gevierd in Paradox Tilburg. Diverse schrijvers, muzikanten en vrienden zullen hem op het podium eren. Als klap op de vuurpijl reikt burgemeester Noordanus de Gouden Legpenning uit, een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Het programma begint om 14 uur, de toegang is gratis. A.H.J. Dautzenberg presenteert.

Jasper Mikkers (aka Tymen Trolsky) publiceert al ruim vier decennia proza en poëzie bij gerenommeerde uitgeverijen. Op 2 juni zal Kester Freriks (NRC-recensent en schrijver) stilstaan bij het proza van Mikkers. ‘Tymen Trolsky is voor mij heel belangrijk geweest’, liet hij zich eerder ontvallen. Chrétien Breukers (dichter, bloemlezer en officieuze opvolger van Gerrit Komrij) spreekt over de poëzie van Mikkers.

Premières
De muzikanten Thomas Maarten van der Zwan, Arjan Bruinsma en Frans van der Meer zetten nieuw werk van Mikkers op muziek en presenteren dat in Paradox. Stadsdichter Esther Porcelijn maakt speciaal voor haar collega een stadsgedicht. Volop premières dus.

Daarnaast zullen vrienden en collega’s van Mikkers in twee panels (prikkelende) anekdotes ophalen over de liefdesdichter.

Nieuwe bundel
Om te laten zien dat hij nog lang niet is uitgeschreven, wordt op 2 juni ook de nieuwe bundel van Jasper Mikkers ten doop gehouden: We Zijn Al Lang Onderweg. De bekende schrijver Thomas Verbogt verzorgt namens Uitgeverij Nieuw Amsterdam een inleiding.

Gouden Legpenning
Landelijk heeft Mikkers altijd meer waardering gekregen dan in onze stad, maar daar komt verandering in. Kregen coryfeeën als Ed Schilders en Jef van Kempen de afgelopen jaren een Zilveren Legpenning, Mikkers wordt door de burgervader onderscheiden met een Gouden Legpenning. En wellicht maakt de stadsdichterscommissie op 2 juni de nieuwe stadsdichter bekend…

Voor meer informatie (of een interview) kunt u contact opnemen met Jasper Mikkers (06 54707683) of Chris Ketelaars van Stichting Volzin (06 30724347)