In februari 2012 verscheen bij Uitgeverij Aspekt een herdruk van de de roman KARL MARX UNIVERSITEIT, roman over een revolutie.
De roman zag het licht in november 2009. Dezelfde uitgever publiceerde eerder twee andere romans van Tymen Trolsky. Ze maken deel uit van de romancyclus Het Wolfsbit. Nieuwe delen staan op stapel.
KARL MARX UNIVERSITEIT is een roman die gebaseerd is op historische gebeurtenissen. De handeling speelt zich af tussen mei 1968, wanneer Parijs in brand staat (de Meirevolutie), en mei 1969 wanneer het Maagdenhuis in Amsterdam wordt bezet. In die periode deden zich feiten voor die grotendeels aan de geschiedenisboeken zijn ontsnapt, en culmineerden in de eerste bezetting van een universiteit, de huidige Universiteit van Tilburg.
De roman is te koop bij de reguliere boekhandel, bol.com, uitgeverij Aspekt en bij de auteur.